Cook-chill er mad, som er tilberedt, nedkølet og klar til genopvarmning forud for servering.

Faktaboks

Etymologi
Ordet cook-chill er engelsk og sammensat af cook 'tilberede' og verbet chill 'afkøle'.

Cook-chill er blevet en udbredt form for færdigretter. Industrielt fremstillede cook-chill-måltider har en holdbarhed på tre dage eller mere ved korrekt opbevaring på køl. Emballering er vigtig for cook-chill-måltidernes holdbarhed, deres næringsværdi og sensoriske kvalitet ved servering. Pakningen af måltiderne til færdigretter foregår ofte i modificeret atmosfære med udelukkelse af luftens ilt.

Genopvarmning af kølede færdigretter giver for køddelen ofte anledning til warmed-over-flavour, der skyldes oxidation af lipider.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig