Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Guide Michelin

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/11307/=ud_a_242522.mp3?revision=1

Guide Michelin, serie af vejvisere for rejsende, siden 1900 udgivet af gummiproducenten Michelin. Den indflydelsesrige guide rouge klassificerer franske hoteller og restauranter efter kvalitet og pris. Restauranter med særlig godt køkken tildeles en, to eller tre stjerner. Den årlige tildeling er af stor betydning for den enkelte forretning og desuden et næsten nationalt anliggende.

Danske restauranter med Michelinstjerner (2017)
Geranium***
AOC**
Henne Kirkeby Kro**
108*
Clou*
Den Røde Cottage*
Era Ora*
Formel B*
Frederikshøj*
Frederiksminde*
Gastromé*
Kadeau*
Kiin Kiin*
Kokkeriet*
Kong Hans Kælder*
Marchal*
Relæ*
Slotskøkkenet på Dragsholm Slot*
Studio *
Substans*
Søllerød Kro*
Ti trin ned*

Tilsvarende guider udgives for flere andre lande og for Europas storbyer, herunder København.

Michelin udgiver også egentlige turistførere, guides verts, og en omfattende serie vejkort.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: Guide Michelin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 22. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=86928