Jens Peter Kolbeck fra Danmark vandt sølv i 1993. Rasmus Kofoed blev den første flerfoldige danske medaljevinder med bronze, sølv og guld i hhv. 2005, 2007 og 2011.
Siden har Kenneth Toft-Hansen og Brian Mark Hansen vundet guld i 2019 og 2023 mens Jeppe Foldager og Ronnie Vexøe Mortensen har vundet sølv i 2013 og 2021.
Danmark har således haft stor succes i Bocuse d'Or specielt siden 2005. Det skyldes ikke mindst succes for de unge ambitiøse kokke i de forudgående udvælgelseskonkurrencer.
For 2025 Bocuse d'Or er udvælgelseskonkurrencerne allerede startet i Danmark i marts 2023 med udvælgelsen til det uofficielle europamesterskab i gastronomi 2024 – Bocuse d'Or Europe – der afholdtes i Trondheim i Norge den 19.-20. marts 2024.
Sebastian Holberg Svendsgaard fra Vemmelev nær Slagelse vandt i marts 2023 pladsen som Danmarks repræsentant i Trondheim. I marts 2024 vandt han i den norske by det europæiske mesterskab og dermed en plads ved verdensmesterskabet i Lyon til januar 2025. Han havde Philip Nilsen fra restaurant TreeTop i Vejle med som assistent. De vandt guld foran Sverige og Norge.
Sebastian Holberg Svendsgaard var souschef for Ronnie Vexøe Mortensen, da han vandt Bocuse d'Or i 2021.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.