Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Det Danske Gastronomiske Akademi

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

Det Danske Gastronomiske Akademi, forening stiftet i 1964 på initiativ af bl.a. forfatterne Mogens Brandt og Mogens Lind. Foreningens formål er at værne om og fremme kvaliteten af mad og drikke, af råvarer, tilberedning og servering samt at udbrede kendskabet til denne del af kulturlivet. Akademiet virker ved uddeling af hædersdiplomer og stipendier, udgivelse af skrifter og afholdelse af møder.

Det Danske Gastronomiske Akademis medlemmer vælges på foreningens generalforsamling; i 2014 var antallet 39. Madhistorikeren Bi Skaarup var Akademiets præsident fra 2012 til sin død i 2014.

Akademiets hjemmeside

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: Det Danske Gastronomiske Akademi i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. februar 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=61688