Bradepande

.

En bradepande er en større, rektangulær form af metal, hvori man kan stege eller bage noget i en ovn. Bradepanden er ofte forsynet med en belægning, som sikrer, at madvarer let slipper. Den har ofte brede greb i kraftigt rustfrit stål, så man let kan holde om dem, selv om man benytter isolerede grydelapper eller ovnhandsker.

Faktaboks

Etymologi
Ordet bradepande kommer af gammeldansk brahdepanne, første led af substantivet brahd 'steg' eller verbet brahde 'stege'.

Bradepander er velegnede til at tilberede fx stege, lasagne, kager og andre retter i ovnen. For at sikre længst mulig holdbarhed for belægningen bør man undgå at ridse den med spidse og skarpe genstande. Foretrukne redskaber er af nylon eller træ.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig