Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

stegespyd

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

stegespyd, et prydspyd til at stikke fast i en steg,
når den skal serveres. Man kan f.eks. stikke det
gennem en tomat, nogle citronskiver, rejer etc.
inden det fæstnes i stegen.Topfiguren er gerne
smukt udført, den kan være en frugt, en blomst
eller et dyr – til vildt brugte man f.eks. harer,
hjorte, agerhøns m.m. Man har brugt stegespyd langt tilbage
i tiden, og der er bevaret fornemme eksemplarer
fra renæssancen. Materialet er ofte sølv,
men også jern og andre metaller har været anvendt
og man ser stegespyd med topfigurer i porcelæn,
udskåret i ben etc. I nogle husholdninger betjener
man sig stadig af stegespyd.

Artiklen stammer fra Antikguiden, Gyldendal 2008.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
stegespyd i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 14. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=275651