Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

osteskærer

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

osteskærer, redskab til at skære ost i skiver med. Klingen er udformet som en bøjle, hvortil der er fastgjort en ståltrådsstreng, der kan strammes ved hjælp af en skrueanordning. Strengen skal altid være så spændt som muligt. Bliver den slidt og sløv skal den udskiftes. Osteskæreren er som regel udført i stål med greb i rustfrit stål eller plast. Osteskæreren er bedst til bløde oste, mens ostehøvlen er bedst til hårde.

Referér til denne tekst ved at skrive:
osteskærer i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. februar 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=305488