Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

æggedeler

Oprindelig forfatter UrsFu Seneste forfatter Redaktionen

æggedeler, køkkenredskab, der i sin enkleste form er forsynet med en række tynde strenge, hvormed et hårdkogt æg med et elegant greb skæres i regelmæssige tynde skiver.

Æggedeleren kan være udført i plastik, rustfrit stål eller i en kombination af begge materialer. Nogle æggedelere har forskellige skæremekanismer, således at det giver mulighed for både at skære skiver og både. En robust æggedeler kan tillige benyttes til fx jordbær, champignon eller lignende.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Ursula Fugmann: æggedeler i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. februar 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=259774