Armagnac, siden midten af 1400-t. navnet på en af Frankrigs ældste og verdens fineste typer brandy. Armagnac bliver fremstillet ved destillation af hvidvin fra druesorterne Columbard, Ugni Blanc og Folle Blanche fra områderne Bas-Armagnac, Ténarèze og Haut-Armagnac. Modsat cognac destilleres armagnac kun én gang på den særlige kedel, alambic. Lagringen sker på egefade i mindst 18 måneder, mens bedre kvaliteter (V.S.O.P., Napoléon og X.O.) lagres mellem 5 og 20 år. Omkring 1990 leverede ca. 1500 små destillatører armagnac til de større firmaers blandede mærkevarer eller særlige årgangsudgaver. Armagnac har en alkoholstyrke på godt og vel 40% og sælges for det meste i en rund, flad "baskisk feltflaske".
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.