Bulgarien - vin, Bulgariens ca. 180.000 ha med vin producerer årligt 500 mio. flasker (1990), ligeligt fordelt på rød- og hvidvine. Landet er blandt verdens største vineksportører. Al vin fremstilles i kooperativer, hvoraf der er ca. 200. Siden 1960'erne er der foretaget store nyplantninger, især med de franske druer cabernet sauvignon, merlot, pinot noir og chardonnay.

En vinlov fra 1978 inddeler vinene i fire kategorier, hvoraf Kontroliran er den højeste, svarende til Frankrigs AOC. I 1994 var der ca. 30 kontrollerede distrikter, bl.a. Sukhindol, Pleven, Sliven, Khaskovo, Sungurlare og Pavlikeni.

De lokale rødvinsdruer gămza, mavrud, melnik og pamid giver kraftige og krydrede vine, som mest drikkes lokalt.

Læs mere om Bulgarien.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig