Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

vin (dyrkning i Danmark)

Oprindelig forfatter OCal Seneste forfatter Redaktionen

Interessen for kommerciel vindyrkning i Danmark er stigende, efter at Danmark i 2000 fik status som vindyrkningsland i EU. Blandt de mest anvendte vinsorter kan nævnes Rondo (rødvin) og Don Muscat (især rosé- og hvidvin), der begge er fremavlet ved krydsning af alm. vin (Vitis vinifera) og amurvin (V. amurensis). Også Orion, Regent og Madeleine Angevin er velegnede til vindyrkning i det kølige danske klima.

De 55 (2011) erhvervsmæssigt drevne vingårde er organiseret i foreningen Danske Vingaarde, stiftet i 2011. De producerer ca. 250.000 flasker vin om året, i årene 2010-12 dog langt færre på grund af dårlig høst; flere af dem gør sig bemærket i international sammenhæng ved præmiering og medaljetildeling. Foreningen af Danske Vinavlere, der er grundlagt i 1993, havde i 2000 ca. 500 medlemmer og i 2012 ca. 1500 medlemmer, heraf langt de fleste hobbyvinavlere.

Læs mere om vin.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Ole Callesen: vin (dyrkning i Danmark) i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 24. marts 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=180275