Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hedvin

Oprindelige forfattere HSAn og KRL Seneste forfatter Redaktionen

hedvin, vin eller druemost, der er forstærket med druesprit eller brandy. Herved opnår vinen 15-22% alkohol; alkoholprocenten er i Danmark fastsat ved lov, således at stærkere drikke betegnes spiritus.

I Cognac og armagnac sættes brandyen til den ugærede druemost, som derved bliver til søde hedvine. De klassiske hedvine madeira, marsala og portvin forstærkes med druesprit under gæringen, så en del af den naturlige druesødme bevares, når gæringen standser. Visse typer sherry gærer helt ud og er tørre, før de forstærkes. Hedvine fremstilles i de fleste vinlande som efterligninger af de klassiske typer. Hedvin nydes som aperitif eller dessertvin.

Efter år 2000 har hedvine oplevet en generel afmatning i markedet. Det gælder for alle typer hedvin, dog er portvin en undtagelse.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Henrik Steen Andersen, Karsten Riis Laursen: hedvin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. juni 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=89855