Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

frugtbrændevin

Oprindelig forfatter Lin Seneste forfatter Redaktionen

frugtbrændevin, spiritus (40-45%), der er destilleret på andet end vin. I Europa er fransk eau-de-vie den mest kendte (fx æblebrændevinen calvados), men også i Tyskland, Schweiz, Italien og central- og østeuropæiske lande er der tradition for klare, intense frugtdestillater på fx pære (Poire Williams), kirsebær (kirsch), blandede frugter (palinka) eller blommer (slivovits).

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jens Linde: frugtbrændevin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 16. april 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=80365