Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

lambrusco

Oprindelig forfatter HSAn Seneste forfatter Redaktionen

lambrusco, rødvinsdrue, som er mest kendt for mousserende DOC-rødvin og -rosé fra Emilia-Romagna i NØ-Italien, hvor den produceres i store mængder. Vinen er frisk og let, kan være halvsød eller tør og bør drikkes ung og kølig. Druen anvendes også til hvidvin, som dog ikke er DOC-klassificeret.

Annonce

Ordet kommer af latin labrusca, lambrusca, navn på vild vinstok.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Henrik Steen Andersen: lambrusco i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. september 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=114030