Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

aperitif

Oprindelig forfatter Lin Seneste forfatter Redaktionen

aperitif, drik, der nydes før måltidet for at stimulere appetitten (modsat digestif, der nydes efter). Cocktails og stærk spiritus er almindelige som aperitif, især i USA. I Europa foretrækkes traditionelt hedvine som sherry og portvin eller vinbaserede drikke som vermouth og campari. Champagne og andre mousserende vine som de hvid- og rosévine, der skal ledsage forretten, anvendes også som aperitif.

Annonce

Ordet kommer af fransk apéritif, afledning af latin aperire 'åbne, begynde'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jens Linde: aperitif i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=39035