Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Bloody Mary

Oprindelig forfatter Lin Seneste forfatter Redaktionen

Bloody Mary.

Bloody Mary.

Bloody Mary, populær cocktail, hovedsagelig bestående af vodka og tomatjuice, der ofte tilsættes krassere ingredienser som citronsaft, worcestersauce, tabasco®, salt og peber. Cocktailen kendes ikke før omtale i bladet Punch 1956.

Den blodrøde drik menes opkaldt efter Mary 1., datter af Henrik 8., der fik sit øgenavn (Maria den Blodige), fordi hun lod protestantiske modstandere halshugge.

Annonce

Bloody Mary

5 cl vodka
10 cl tomatjuice
Saften af 5 usprøjtet citron
2 stænk Worcestershire-sauce
1 stænk Tabasco®
Lidt peber og salt

PYNT
Evt. 1 selleristængel

Kom samtlige ingredienser op i en shaker fyldt med isterninger. Ryst kraftigt i kort tid og si op i et longdrinkglas. Servér evt. med en tynd selleristængel som rørepind.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jens Linde: Bloody Mary i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 22. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=48490