• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Tyrkiet (Vin)

Oprindelig forfatter KRL Seneste forfatter gdra

Tyrkiet har med over 600.000 ha det femtestørste areal med druer i verden, men kun ca. 3% anvendes til vin. Den årlige produktion på ca. 50 mio. flasker er ligeligt fordelt mellem rød- og hvidvin, hvortil kommer en smule rosé. Mange af de over 1000 lokale druesorter er ældgamle, men de fleste vine laves i dag af franske druer. 50% laves ved Marmarahavet, og de 21 store statsbrug står for 90% af eksporten. Mest kendt er den hvide Trakya og den røde Busbağ.

Læs mere om Tyrkiet.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Karsten Riis Laursen: Tyrkiet (Vin) i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. november 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=175703