Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Tyrkiet (Vin)

Oprindelig forfatter KRL Seneste forfatter gdra

Tyrkiet har med over 600.000 ha det femtestørste areal med druer i verden, men kun ca. 3% anvendes til vin. Den årlige produktion på ca. 50 mio. flasker er ligeligt fordelt mellem rød- og hvidvin, hvortil kommer en smule rosé. Mange af de over 1000 lokale druesorter er ældgamle, men de fleste vine laves i dag af franske druer. 50% laves ved Marmarahavet, og de 21 store statsbrug står for 90% af eksporten. Mest kendt er den hvide Trakya og den røde Busbağ.

Læs mere om Tyrkiet.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Karsten Riis Laursen: Tyrkiet (Vin) i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 24. september 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=175703