Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Bulgarien - vin

Oprindelig forfatter KRL Seneste forfatter gdra

Bulgariens ca. 180.000 ha med vin producerer årligt 500 mio. flasker (1990), ligeligt fordelt på rød- og hvidvine. Landet er blandt verdens største vineksportører. Al vin fremstilles i kooperativer, hvoraf der er ca. 200. Siden 1960'erne er der foretaget store nyplantninger, især med de franske druer cabernet sauvignon, merlot, pinot noir og chardonnay.

En vinlov fra 1978 inddeler vinene i fire kategorier, hvoraf Kontroliran er den højeste, svarende til Frankrigs AOC. I 1994 var der ca. 30 kontrollerede distrikter, bl.a. Sukhindol, Pleven, Sliven, Khaskovo, Sungurlare og Pavlikeni.

De lokale rødvinsdruer gămza, mavrud, melnik og pamid giver kraftige og krydrede vine, som mest drikkes lokalt.

Annonce

Læs mere om Bulgarien.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Karsten Riis Laursen: Bulgarien - vin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. februar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=52162