Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

witbier

Oprindelig forfatter CB Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/30292/=ud_a_500000567.mp3?revision=1

witbier, (nederl. 'hvidt øl'), belgisk hvedeøl fra landsdelen Brabant omkring byerne Leuven og Hoegaarden. Øllet brygges på en blanding af byg- og hvedemalt. Mæsken henligger, så proteinerne kan få ro, og herefter udskilles urten, som koges med humle, koriander og tørrede skaller af curaçao. Så følger nedkøling og en varm gæring (18-26 °C). Når brygget er hældt på fade, tilføres sukker og endnu en portion gær, så øllet kan gære anden gang. Denne ekstra fermentering, hvor brygget får et stort indhold af gærsvæv, giver den "hvide" eller tågede farve. Blandt de mest berømte produkter er Hoegaarden Witte.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Carsten Berthelsen: witbier i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=182920