Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hvedeøl

Oprindelig forfatter CB Seneste forfatter Redaktionen

hvedeøl, overgæret øl fremstillet på 50-60% hvedemalt og 40-50% bygmalt. Meget populær er den bajerske Weizenbier med tilnavnet Weisse, dvs. 'hvid'. Denne betegnelse skyldes tilsætning af gær, der giver væsken en mælket, tåget eller hvidlig konsistens.

Den tyske hvedeøl har dybe historiske rødder, ligesom det britiske wheat ale, der menes at være brygget allerede i 1. århundrede. Belgisk witbier (hvedeøl) er som regel tilsat et afkog af koriander og tørrede appelsinskaller. En interessant variation er Berliner Weisse, der har karakteristisk spids, syrlig smag, hvilket skyldes tilsætning af mælkesyrebakterier under gæringen.

Se også Hefe og øl.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Carsten Berthelsen: hvedeøl i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. juli 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=94142