Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

barley wine

Oprindelig forfatter CB Seneste forfatter Redaktionen

barley wine, britisk betegnelse, egl. 'bygvin', for stærkt ale, dvs. øl på ca. 8-12% vol. alkohol. Traditionen opstod i England i 1700-t. og 1800-t., hvor sande patrioter fra overklassen hellere ville drikke stærkt ale end franske vine. Øllet brygges bl.a. med pale malt og lagres gerne 18 måneder eller to år. Smagen er vinøs og fyldig som sherry eller portvin. Berømt er bl.a. Thomas Hardy’s Ale (11,7-12% vol. alc.) og Samuel Smith’s Strong Golden (10,2% vol. alc.).

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Carsten Berthelsen: barley wine i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 8. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=44187