Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

bajer

Oprindelige forfattere CB og RoNi Seneste forfatter Redaktionen

bajer, bayersk øl, oprindelig undergæret øl fra Bayern. I 1400-t. udvikledes i Bayern en ny, langvarig og kølig gæringsteknik, undergæring. Ved processen overlevede en ny gærtype, som gav en anderledes øl end ved den oprindelige, kortvarige overgæring. Den bayerske øl blev tilsat humle og kunne derfor lagres. Under lagringen udviklede øllet mere kulsyre og fik en kraftig vinøs aroma og smag. Øllet blev kaldt lagerøl, en betegnelse, som er gået ind i andre germanske sprog. Også i Danmark var lagerøl den oprindelige betegnelse for mørkt, undergæret øl.

Se også dunkelbier og øl.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Carsten Berthelsen, Rolf Nielsen: bajer i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 10. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=43206