• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

cabernet sauvignon

Oprindelig forfatter KRL Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/4037/=ud_a_214889.mp3?revision=1

cabernet sauvignon, den mest berømmede drue til fine rødvine. Den har et højt indhold af garvesyre og giver vine med farve, kraft og fylde, ofte med en duft af solbær. Vinene får yderligere karakter ved lagring på nye egefade og kan udvikle sig ved modning på flaske. Druen er mest kendt fra Bordeaux, hvor den er rygraden i Médoc, som regel blandet med cabernet franc og merlot. Den er udbredt i næsten alle vinlande med fine resultater i bl.a. Californien, Australien og Chile. I de nye vinlande er cabernet sauvignon ofte ublandet og nævnt på vinens etiket. Se også vin (druer).

Cabernet Saugvignon var ligeledes bag "det nye" i 1970'erne og 1980'ernes berømmede Super Toscanere. Vine der helt eller delvist indeholder denne drue fx Sassicaia, hvilket var atypisk for vine fra Toscana.

Druen er for nyligt bevist at være opstået ved en heldig krydsning mellem cabernet franc og sauvignon blanc som navnet tydeligt også antyder

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Karsten Riis Laursen: cabernet sauvignon i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 24. november 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=53325