• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

kir

Oprindelig forfatter KRL Seneste forfatter Redaktionen

kir, vin blanc cassis, aperitif af hvidvin og solbærlikør, creme de cassis. I kir royale anvendes mousserende vin, eller champagne, i stedet for hvidvin.

Ingredienser

2 cl crème de cassis
10 cl hvid bourgogne
PYNT
Evt. 1 solbær

Fremgangsmåde

Hæld cassis i et hvidvinsglas og fyld det forsigtigt op med den afkølede vin. Hvis det er sæson, så pynter det med et solbær i glasset.

Aperitiffen er opkaldt efter den franske kannik og borgmester i Dijon Félix Kir, 1876-1968.

Læs også de øvrige artikler om cocktails.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Karsten Riis Laursen: kir i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. august 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=106464