• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Ukraine (Vin)

Oprindelig forfatter KRL Seneste forfatter Redaktionen

Med en produktion på ca. 3 mio. hl vin fra et areal på 180.000 ha er Ukraine nr. tre efter Rusland og Moldova i den tidligere Sovjetunion. De vigtigste områder er Krim, Odessa og Kherson, hvorfra ca. 700 kollektiver og statsbrug leverer vin til aftapning på fabrikker ved de store byer. De fleste vine laves på lokale druesorter, men til eksportvine anvendes især franske druer. Den søde og holdbare muscatvin fra Massandra blev nydt ved zarhoffet og ved Jaltakonferencen, og enkelte gamle flasker blev solgt af auktionsfirmaet Sotheby's i 1990.

Læs mere om Ukraine.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Karsten Riis Laursen: Ukraine (Vin) i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. oktober 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=176517