Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

konservering

Oprindelig forfatter PBron Seneste forfatter Redaktionen

konservering, (afledt af lat. conservare 'bevare'), dels opbevaring af afgrøder og madvarer (for konservering af madvarer, se levnedsmiddelkonservering), dels metoder eller behandlinger til sikring af genstandes materielle form og bevaring. Denne form for konservering er til tider suppleret af restaurering, dvs. æstetisk betingede indgreb til formidling af genstandens historiske og/eller kunstneriske kvaliteter, fx ved rekonstruktion eller ved fjernelse af ældre reparationer.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Pernille Bronée: konservering i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=109356