Bourrée, (fr., opr. omstridt), bourré, barokdans, oprindelig en fransk bondedans. Med sin livligt strømmende karakter og relativt enkle koreografi var bourréen meget populær som selskabsdans ved Europas hoffer i 1600-t. og begyndelsen af 1700-t. I Frankrig danses bourrée stadig som folkelig dans i bl.a. Auvergne.

Inden for ballet betegner bourrée eller pas de bourrée et sammenbindende mellemtrin, hvor vægten flyttes fra det ene ben til det andet.

Musikalsk er bourrée betegnelsen for en sats i todelt takt med optaktbegyndelse. Efter ca. 1670 vandt den indpas i operaen og balletten, og herfra blev den overført til suiten. J.S. Bach satte undertiden en bourrée mellem sarabande og gigue, der var suitens to sidste obligatoriske satser.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig