Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

isomaltase

Oprindelig forfatter JBCa Seneste forfatter Redaktionen

isomaltase, enzym, der sammen med sucrase sidder forankret i tyndtarmens overfladeepithel, hvor det deltager i nedbrydningen af fødens stivelse. Det spalter de forgrenede glukosekæder (dextriner), der fremkommer ved amylasens indvirken på fødens stivelse, til glukose, som derefter optages fra tarmen.

Ordet isomaltase kommer af iso- og maltase.

Se også enzymer.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jens B. Carlsen: isomaltase i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 24. april 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=99858