• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

smagsundersøgelse

Oprindelig forfatter SVest Seneste forfatter Redaktionen

smagsundersøgelse, undersøgelse af smagssansen på tungen. Smagssansen undersøges sædvanligvis vha. opløsninger af citronsyre, sukker, kogsalt og kinin i forskellige koncentrationer. På den måde kan man vurdere de fire smagskvaliteter, surt, sødt, salt og bittert. Undersøgelsen udføres på patienter, der klager over ændringer i smagssansen, og hos patienter, hvor der er mistanke om påvirkning af ansigtsnerven, der fører nervetråde fra smagsløgene i tungen til hjernen.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Søren Vesterhauge: smagsundersøgelse i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 10. december 2016 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=161306



    • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

    • Kommentar til redaktionen Vedr. smagsundersøgelseMarker den cirkel
      Send kommentar


  • Copyright

    Denne artikel må du ...

  • Kilde

    Denne artikel stammer fra:
    Leksikon

  • Historik