Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

palmefedt

Oprindelig forfatter HJSP Seneste forfatter Redaktionen

palmefedt, kan komme fra flere palmefrugter, men normalt betegner det enten kokosfedt (se kokospalme) til spisebrug eller olie fra oliepalmen, hvis frugter har olie både i frugtkødet, hvoraf der presses palmeolie, og i frøene, kernerne, hvoraf der laves palmekerneolie. Frugtkødet må hurtigt autoklaveres, så indholdet af fedtspaltende enzymer (lipaser) ødelægges. Derefter foretages der en presning. Palmefedt har et smeltepunkt på 27-30 °C, og den rå olie har et højt indhold af karotin. Den er velegnet til brug i fødevarer og til fremstilling af sæbe. Til fremstilling af palmekerneolie knækkes, tørres og presses palmefrøene. Palmekerneolie har et smeltepunkt på 25-30 °C og minder meget om kokosolie mht. egenskaber og anvendelse. Se også olieplanter og palmekager.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
H.J. Styhr Petersen: palmefedt i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=137844