Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

eddikemor

Oprindelig forfatter OWD Seneste forfatter Redaktionen

eddikemor, hinde af eddikesyrebakterier, der dannes på væskeoverfladen, når upasteuriseret, forgæret frugtsaft eller vin henstår et stykke tid. Eddikesyrebakterierne, som findes overalt i luften, oxiderer alkoholen til eddikesyre, når alkoholindholdet i væsken er under ca. 10%.

2. led i ordet eddikemor er mor 'moder'.

De fleste madeddiker fremstilles vha. en eddikemor.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Ove W. Dietrich: eddikemor i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 7. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=68109