Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

dehydrogenering

Oprindelig forfatter PMBo Seneste forfatter Redaktionen

dehydrogenering, fraspaltning af hydrogen fra organisk kemiske forbindelser. Processen foregår ved høj temperatur og kan fx omdanne alkaner til alkener, cykloalkaner til aromatiske forbindelser og alkoholer til aldehyder og ketoner.

Ordet dehydrogenering kommer af de- og afledn. af hydrogen.

I biokemisk og biologisk sammenhæng anvendes betegnelsen dehydrogenering for en række vigtige enzymkatalyserede processer, som indgår i oxidationen (dehydrogeneringen) af fødens kulhydrater og fedt til kuldioxid og vand.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Per Mølgaard Boll: dehydrogenering i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=62539