Theobromin, C7H8N4O2, farveløst krystallinsk stof med smp. 357 °C; dog sublimerer stoffet ved ca. 290 °C. Theobromin findes i kakaoplanten, hvorfra det udvindes, navnlig af skallerne. Theobromin virker vanddrivende og har en stimulerende virkning på hjertemuskulaturen, som dog er svagere end ved det tilsvarende stof koffein.

Faktaboks

Etymologi
Ordet theobromin kommer af græsk theos 'gud' og broma 'mad', og -in.

Theobromin anses for betydningsfuld for chokolades positive effekt på velvære og mental adræthed, hvorimod en stærk trang til chokolade måske snarere skal tillægges indhold af forstadier til visse neurotransmittere.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig