Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

desodorisering

Oprindelig forfatter LAHa Seneste forfatter Redaktionen

desodorisering, (af des-, se de-, og afledn. af lat. odorari 'lugte'), fjernelse af lugt- og smagsstoffer fra spiseolier. Desodoriseringen er det sidste trin i raffineringen af fx kokos-, soja- eller jordnøddeolie. Den foregår ved vanddampdestillation, dvs. gennemblæsning med vanddamp, ved lavt tryk, ca. en hundrededel atmosfære, og høj temperatur, fx 180 °C. Herved fjernes bl.a. oliens naturlige smag og lugt, således at produktet bliver helt lugtfrit og smager neutralt.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
L. Alfred Hansen: desodorisering i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 25. marts 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=63631