Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Charolais

Oprindelig forfatter SIll Seneste forfatter Redaktionen

Charolais, egn i Centralmassivet i Midtfrankrig mellem floderne Saône og Loire; ca. 2500 km2. Pga. rigelig nedbør og beskedne højder har egnen en lang vækstsæson; Charolais er derfor velegnet til græsgange. I 1800-t. specialiserede landmændene sig i avl af kødkvæg og udviklede den hvide Charolais-race. Kvæget er Frankrigs kendteste kødkvægrace og holdes på store brug.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Sven Illeris: Charolais i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 16. januar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=56059