Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

levnedsmiddeluddannelser

Oprindelig forfatter MBle Seneste forfatter Redaktionen

levnedsmiddeluddannelser, uddannelser, som sigter mod arbejde i levnedsmiddelindustrien eller inden for forarbejdning af levnedsmidler i mindre virksomheder, ofte i tilknytning til butiksdrift og for de videregående uddannelser også mod levnedsmiddelkontrol.

Erhvervsuddannelserne på området foregår på tekniske skoler, bl.a. Slagteriskolen i Roskilde, med praktikophold i levnedsmiddelvirksomheder.

De videregående uddannelser foregår ofte på specialiserede skoler: Ernærings- og husholdningsøkonomer (indtil 1989 husholdningslærere) uddannes på husholdningsseminarier i København og Sorø, økonomaer på økonomaskoler i København og Holstebro. Den 31/2-årige uddannelse til levnedsmiddeltekniker kan opnås på Slagteriskolen og et par andre tekniske skoler. Uddannelserne til levnedsmiddelkandidat (cand.techn.al.) og levnedsmiddelingeniør, der i 1992 afløste uddannelserne til bromatolog, mejeriingeniør og kemiingeniør med levnedsmiddelspecialisering, er af hhv. 5 og 31/2 års varighed. De udbydes i fællesskab af Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Kandidatuddannelsen har en generel levnedsmiddellinje, en kødindustrilinje og en mejerilinje.

Annonce

Nogle af arbejdsmarkedsuddannelserne, især inden for slagteriområdet, anerkendes på lige fod med faglige uddannelser.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Michael Blegvad: levnedsmiddeluddannelser i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=116338