Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning. |
RestaurationsBranchens Forbund, RBF, tidligere fagforbund for ansatte inden for hoteller og restaurationer m.m., fx kokke, tjenere, receptionspersonale, servitricer og køkkenmedhjælpere. RBF's medlemmer var for størstedelens vedkommende privatansatte, og HORESTA (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) var den største overenskomstpart.
Forbundet blev stiftet som Restaurations- og Bryggeriarbejder Forbundet i 1990 ved en sammenslutning af Dansk Bryggeri-, Brænderi- og Mineralvandsarbejderforbund, oprettet 1898, Dansk Hotel- og Restaurationspersonales Forbund, oprettet 1933, og Gastronomisk Landsforbund, oprettet 1972. I 1991 meldte Tjenerforbundet i Danmark sig ind i RBF, og i 1998 meldte Bryggeriarbejder Forbundet sig ud.
I 2006 blev RBF en del af Fagligt Fælles Forbund (3F). RBF havde ved fusionen 20.000 medlemmer.
Ove W. Dietrich, Steen Scheuer: RestaurationsBranchens Forbund i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. februar 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=150686 |
Denne artikel stammer fra:
Leksikon