Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

RestaurationsBranchens Forbund

Oprindelige forfattere OWD og StSch Seneste forfatter Redaktionen

RestaurationsBranchens Forbund, RBF, tidligere fagforbund for ansatte inden for hoteller og restaurationer m.m., fx kokke, tjenere, receptionspersonale, servitricer og køkkenmedhjælpere. RBF's medlemmer var for størstedelens vedkommende privatansatte, og HORESTA (Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) var den største overenskomstpart.

Forbundet blev stiftet som Restaurations- og Bryggeriarbejder Forbundet i 1990 ved en sammenslutning af Dansk Bryggeri-, Brænderi- og Mineralvandsarbejderforbund, oprettet 1898, Dansk Hotel- og Restaurationspersonales Forbund, oprettet 1933, og Gastronomisk Landsforbund, oprettet 1972. I 1991 meldte Tjenerforbundet i Danmark sig ind i RBF, og i 1998 meldte Bryggeriarbejder Forbundet sig ud.

I 2006 blev RBF en del af Fagligt Fælles Forbund (3F). RBF havde ved fusionen 20.000 medlemmer.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Ove W. Dietrich, Steen Scheuer: RestaurationsBranchens Forbund i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. februar 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=150686