Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Kraft Foods

Oprindelig forfatter HD-N Seneste forfatter Redaktionen

Kraft Foods, amerikansk fødevarekoncern, en af Nordamerikas største; grundlagt i 1903 som ostegrossistfirma af James L(ewis) Kraft (1874-1953).

Virksomheden blev 1988 overtaget af Philip Morris-koncernen, der i 1989 lagde Kraft sammen med General Foods under navnet Kraft General Foods, verdens næststørste fødevarekoncern (efter Nestlé). Navnet ændredes i 1995 til Kraft Foods, Inc. I 2007 blev Kraft Foods, Inc. et selvstændigt aktieselskab.

I Norden blev chokoladefabrikkerne Freia (grdl. 1892) og Marabou (grdl. 1918) overtaget i 1993.

Annonce

Blandt Kraft Foods varemærker er Kraft Dressing, Gevalia (kaffe), Philadelphia (ost) og Toblerone (chokolade).

Kraft Foods blev i 2012 opsplittet i to selskaber, Kraft Foods Group, Inc., en amerikansk fødevarevirksomhed, og Mondelēz International, en international snack- og konfekturevirksomhed.

Kraft Foods Group, Inc. havde i 2012 en omsætning på 18 mia. dollar og 23.000 ansatte.

Kraft Foods Group, Inc. blev i 2015 fusioneret med den amerikanske fødevarekoncern H.J. Heinz Company, og virksomheden fik navnet Kraft Heinz Company.

Se også Kraft Foods Norden.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Henning Dehn-Nielsen: Kraft Foods i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 25. april 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=110604