Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

ESS-Food

Oprindelig forfatter VAn Seneste forfatter Redaktionen

ESS-Food, andelsselskab, stiftet i 1950 til varetagelse af svineslagteriernes eksport. Fra udelukkende at have været eksportled for alle danske slagterier dækkede virksomheden i 1995 desuden ca. 68 % af de danske svineslagtninger.

Til eksporten af svinekød føjes i stigende grad eksport af oksekød, og i dag beskæftiger virksomheden sig med salg og distribution af fersk svinekød, oksekød, fjerkræ og fisk samt forædlede fødevarer.

I 2012/13 havde virksomheden en omsætning på 4,2 mia. kr. med 120 ansatte. Virksomheden indgår i Danish Crown-koncernen.

Annonce

ESS-Foods hjemmeside

Referér til denne tekst ved at skrive:
Victor Andersen: ESS-Food i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. januar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=72325